Amenajarea băii este un pas extrem de important în orice locuință, fie că ne referim la casă sau apartament. Acest spațiu trebuie să fie cât mai funcțional, practic și să conțină elementele necesare de care vei avea nevoie în viața de zi cu zi, de la cadă sau duș, până la wc, chiuvetă sau oglindă. De asemenea, fie că vorbim despre o încăpere spațioasă sau despre una mai compactă, optimizarea sa este un lucru esențial. Trebuie, astfel, să apelezi la diferite soluții de depozitare inteligente și să alegi mobilierului și piesele potrivite pentru parametrii de care dispui. Nu trebuie să-ți faci griji, întrucât există extrem de multe idei de amenajare a băii pentru care poți opta, în funcție de propriile necesități.
Totuși, mai trebuie să știi că, pe lângă funcționalitate, stilul și designul băii joacă și ele un rol extrem de important, pentru că vor schimba complet rezultatul final. Alegerea culorilor, texturilor și materialelor trebuie să fie făcută cu mare atenție, astfel încât să obții confortul de care ai nevoie, dar și o lucrare finală de înaltă calitate. Așadar, fie că ești în căutarea ideilor de amenajare a băii cu duș sau cadă, în acest articol vei afla toate informațiile de care ai nevoie, înainte de a te apuca de treabă.
În continuare, vom discuta pe larg despre proiectul și planul pe care trebuie neapărat să-l faci, înainte de a reorganiza spațiul acesta din casa ta, după care îți vom face și o listă cu cele mai importante elemente, care nu ar trebui să-ți lipsească din această încăpere. În final, îți vom oferi și câteva idei practice de design, dar te vom ajuta să te decizi și dacă ar trebui să faci amenajarea băii cu duș sau cadă.
Cuprins:
1. Amenajarea băii - de unde trebuie să începi?
2. Idei pentru amenajarea băii - elementele care nu trebuie să-ți lipsească din baie
3. Design pentru baie - tipuri de designuri și modele pentru băi
4. Amenajarea băii cu duș și cadă - pentru ce variantă trebuie să optezi
Înainte de a te apuca de amenajările băii moderne, este nevoie să-ți faci un plan amănunțit în minte sau chiar pe hârtie, astfel încât să nu omiți niciun aspect din vedere, dar și să te bucuri de cele mai bune rezultate finale. Pentru a-ți sări în ajutor, mai jos ți-am pregătit o listă cu pașii esențiali pe care trebuie să-i bifezi, înainte de a începe lucrările propriu-zise.
În primul rând, cel mai important pas în orice proiect de amenajare a băii, fie ca este vorba de renovare sau de construcție, este stabilirea unui buget cât mai clar. Este important să știi de la bun început cât ești dispus să aloci pentru amenajarea băii de apartament sau de casă, întrucât suma finală te va ghida în tot procesul și te va ajuta să iei cele mai potrivite decizii pentru tine și pentru familia ta, de la alegerea materialelor, până la selectarea finisajelor sau obiectelor sanitare pentru care optezi. Este important ca bugetul să fie unul realist, astfel încât să nu te trezești în situația în care nu ai suficiente resurse pentru a termina proiectul de amenajare a băii.
Mai mult, înainte de a începe orice modificare, este esențial să te gândești la ce anume ai nevoie în acest spațiu și cum ți-ai dori ca el să arate. Astfel, trebuie să cauți cele mai bune idei de băi, să vezi exact ce îți place și ce nu, să-ți proiectezi în cap o imagine clară a acestui spațiu și să-ți dai seama de ce ai nevoie. Dacă încăperea este însă ceva mai mică, trebuie să iei în calcul mai întâi prioritățile, iar abia mai apoi lucrurile considerate poate a fi un „moft.”
Odată ce ai stabilit bugetul și nevoile, următorul pas este planificarea atentă și clară a spațiului. Trebuie să măsori încăperea, astfel încât să te ghidezi în cumpărarea obiectelor după acest criteriu. Tot acum este și momentul în care ar trebui să vizualizezi unde va fi amplasat fiecare element, însă nu uita că între acestea trebuie să mai rămână și puțin spațiu liber, astfel încât să te poți mișca eficient.
Când vine vorba de băile amenajate, este important ca design-ul ales de tine să se potrivească cu restul casei, dar și să-ți reflecte în totalitate gusturile. Poate fi vorba, astfel, despre un stil modern, minimalist sau rustic, lucru pe care îl poți reflecta prin finisaje, culori și obiectele sanitare alese. În final, nu uita să-ți pui și amprenta personală, prin diferite obiecte decorative, plante, care pot îmbunătăți vizual încăperea.
Nu în ultimul rând, nu uita să apelezi la profesioniști, pentru a te ajuta să-ți duci la bun final proiectul și pentru a obține cele mai bune rezultate. Asigură-te, de asemenea, că ai toate materialele și accesoriile necesare, înainte de a începe renovarea, pentru a nu întrerupe lucrările pe parcurs.
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fie că ești în căutarea de idei de băi moderne, ori mai minimaliste, trebuie să ai în vedere mai multe elemente de bază, care-ți vor face spațiul unul funcțional și pe care trebuie să le pui pe lista de cumpărături încă de la început. Nu uita că trebuie să faci aceste alegeri în funcție de mărimea încăperii, dar și de propriile necesități, întrucât opțiunile sunt variante, perfecte pentru toată lumea.
În primul rând, în mod evident, vasele de wc ergonomice și eficiente sunt esențiale pentru orice modele de amenajare a băii. Există extrem de multe variante din care poți alege, prin care poți economisi chiar și spațiu, cum ar fi cele suspendate, care pot fi amplasate cu succes în orice colț rămas liber. De asemenea, dacă locul îți permite, dar și pentru un plus de funcționalitate, poți opta pentru seturile de vase de wc și bideu ceva mai complexe, disponibile la noi pe site.
De asemenea, când ești în căutarea celor mai bune idei de amenajare a băii, nu trebuie să-ți scape din vedere nici alegerea chiuvetei potrivite, care poate fi de mai multe feluri și care depinde de spațiul și stilul dorit. Spre exemplu, poți opta fie pentru chiuvetele de baie pentru blat, care sunt extrem de elegante și oferă un aspect modern, fie pentru chiuvetele de baie încastrate care pot fi ceva mai practice și pot economisi puțin mai mult spațiu. Tot aici trebuie să ai în vedere și bateriile de chiuvete și lavoarele de baie, care te pot ajuta să obții stilul și designul mult dorit și care îți pot oferi confortul de care ai nevoie.
Continuăm lista elementelor esențiale pentru orice băi amenajate modern sau în alt stil cu cabinele de duș, care sunt ideale în cazul în care spațiul este mai restrâns în încăpere. Ele îți vor oferi însă toată funcționalitatea de care ai nevoie, întrucât varietatea îți vor permite să optezi pentru mărimea și modelul care corespunde cel mai mult nevoilor tale. De asemenea, nu uita să arunci o privire și asupra bateriilor de duș, care sunt și ele concepute în diferite stiluri, ușor de utilizat și cu diverse setări.
În schimb, dacă spațiul din încăpere îți permite, atunci trebuie să iei neapărat în calcul căzile de colț, care economisesc spațiu și sunt ideale pentru băile mai mici, în timp ce căzile freestanding adaugă un strop de rafinament și eleganță în orice baie, fiind ideale în amenajările mai moderne. Și acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și stiluri, dar, indiferent de modelul pentru care optezi, produsele de pe site-ul nostru îți vor asigura calitatea și eficiența, pe termen lung.
În cazul în care alegi ultima variantă, adică amenajarea băii cu cadă, atunci trebuie să mai iei în calcul și paravanele de cadă, care te vor ajuta să nu dai apă pe jos, dar care sunt concepute tot în cele mai noi tendințe, astfel încât să te bucuri de un aspect modern și actual.
În final, nu trebuie să uiți nici de oglinzile de baie, esențiale, indiferent de mărimea lor, de bateriile de cadă, pentru a alege opțiunea care se încadrează cel mai bine cu stilul întregii încăperi și, bineînțeles, nici de spațiile de depozitare cât mai multe, care nu au cum să-ți lipsească, dacă vrei să te bucuri constant de curățenie și de un aer cât mai aerisit. Nu în ultimul rând, sursele de iluminat eficiente îți pot transforma complet baia și îi pot oferi aspectul relaxant de care ai nevoie, în anumite seri.
După cum spuneam și mai sus, există extrem de multe idei de amenajare a băii de care poți ține cont și după care te poți ghida, pentru a obține cel mai bun rezultat final și pentru a te bucura de un spațiu exact așa cum ai visat.
În primul rând, stilul minimalist este la o mare căutare, fiind destul de asemănător cu cel modern, ambele aducându-ți în locuință un rafinament și o eleganță în fața cărora nu ai cum să reziști. Caracterizate prin linii curate și un aspect destul de simplu, aceste modele de amenajare a băii pun accent pe mult spațiu și lumină. Astfel, ele utilizează culori neutre, cum ar fi alb, gri sau negru, dar și finisaje lucioase. Mobilierul este și el simplu, pentru a menține, astfel, un aspect cât mai aerisit și deschis. Partea cea mai bună este că găsești extrem de multe variante care să se integreze perfect în acest decor, iar opțiunile pe care ți le-am oferit mai sus sunt perfecte pentru ele, după cum ai văzut și în fotografiile atașate.
Un alt model de amenajare a băii mai este și cel industrial, în care se combină elemente brute, cum ar fi metalul și betonul cu accente mai calde, precum elementele din lemn. Țevile așezate la vedere, lavoarele pe suport metalic și oglinzile cu rame metalice sunt caracteristice pentru acest stil, iar iluminatul este adesea realizat cu lămpi în stil vintage sau industrial, care să creeze un aer mai difuz și o intimitate aparte.
Tot când vine vorba de ideile pentru băi mai poți lua în calcul și stilul rustic, care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul și piatra. Mobilierul este adesea realizat din lemn masiv, iar decorațiunile trebuie și ele să includă elemente naturale, dar și confortabile. Trebuie însă să știi că acesta nu este în topul preferințelor oamenilor, fiind ideal doar pentru locuințele care sunt deja decorate astfel. În schimb, stilul minimalist și modern se integrează ușor și în alte decoruri, întrucât aerul contemporan și simplitatea lor oferă o versatilitate aparte.
De multe ori, în căutarea celor mai bune idei pentru amenajarea băii, multe persoane nu se pot decide între a pune în acest spațiu cadă sau duș. Dacă și tu te afli în această categorie, trebuie să știi că acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi spațiul disponibil, nevoile și preferințele personale, dar și de stilul de viață. Mai jos, vom analiza însă aceste aspecte mai în detaliu și te vom ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine și pentru cei dragi.
În primul rând, când vine vorba de dimensiunea încăperii, trebuie să știi că, într-o baie mică, dușul este ideal întrucât poate fi încorporat în colțurile rămase libere sau chiar în locuri înguste, maximizând utilizarea spațiului. Cu toate acestea, după cum vorbeam și mai sus, o cadă mai mică sau una de colț poate fi, de asemenea, o opțiune bună de luat în calcul, dar aceasta va ocupa mai mult spațiu decât un duș.
Când vine vorba de băile de dimensiuni mai mari, cada este, fără doar și poate, cea mai bună variantă. Dacă spațiul îți permite și dacă nu te poți decide între cele două, poți opta chiar pentru ambele variante.
Un alt criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere, când faci această alegere, sunt și nevoile și preferințele personale. Spre exemplu, cada este ideală pentru persoanele care preferă să facă adesea băi lungi și relaxante. Aceasta este bună și pentru familiile care au copii mici. În schimb, cea de-a doua variantă, dușul, este o soluție excelentă pentru oamenii care preferă băile rapide și eficiente. Totodată, el poate fi ideal și pentru cei care au un stil de viață activ și aglomerat.
Nu în ultimul rând, trebuie să iei în calcul și consumul de apă care se poate înregistra în urma utilizării celor două variante. De obicei, dușurile utilizează mai puțină apă decât băile complete, făcându-le, astfel, să fie o opțiune mai economică pentru persoanele care își doresc să bifeze și acest aspect.
În final, nu uita că în acest proces nu există reguli pentru amenajarea băii și că totul depinde de propriile preferințe și de aspectul și funcționalitatea pe care ți-o dorești de la această încăpere. Cel mai important este ca obiectele alese să fie de calitate, astfel încât să nu trebuiască să le schimbi de la un an la altul, lucruri care ți-ar putea afecta destul de mult bugetul, în mod firesc.
În concluzie, sperăm că aceste sfaturi de amenajare a băii ți-au fost de ajutor și că vei reuși să iei cea mai bună decizie. Pe site-ul nostru vei avea mereu la dispoziție cele mai calitative și moderne produse, astfel încât să te bucuri de un rezultat final cu totul captivant. Care e modul tău preferat de design?
Totuși, mai trebuie să știi că, pe lângă funcționalitate, stilul și designul băii joacă și ele un rol extrem de important, pentru că vor schimba complet rezultatul final. Alegerea culorilor, texturilor și materialelor trebuie să fie făcută cu mare atenție, astfel încât să obții confortul de care ai nevoie, dar și o lucrare finală de înaltă calitate. Așadar, fie că ești în căutarea ideilor de amenajare a băii cu duș sau cadă, în acest articol vei afla toate informațiile de care ai nevoie, înainte de a te apuca de treabă.
În continuare, vom discuta pe larg despre proiectul și planul pe care trebuie neapărat să-l faci, înainte de a reorganiza spațiul acesta din casa ta, după care îți vom face și o listă cu cele mai importante elemente, care nu ar trebui să-ți lipsească din această încăpere. În final, îți vom oferi și câteva idei practice de design, dar te vom ajuta să te decizi și dacă ar trebui să faci amenajarea băii cu duș sau cadă.
Cuprins:
1. Amenajarea băii - de unde trebuie să începi?
2. Idei pentru amenajarea băii - elementele care nu trebuie să-ți lipsească din baie
3. Design pentru baie - tipuri de designuri și modele pentru băi
4. Amenajarea băii cu duș și cadă - pentru ce variantă trebuie să optezi
1. Amenajarea băii - de unde trebuie să începi?
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Înainte de a te apuca de amenajările băii moderne, este nevoie să-ți faci un plan amănunțit în minte sau chiar pe hârtie, astfel încât să nu omiți niciun aspect din vedere, dar și să te bucuri de cele mai bune rezultate finale. Pentru a-ți sări în ajutor, mai jos ți-am pregătit o listă cu pașii esențiali pe care trebuie să-i bifezi, înainte de a începe lucrările propriu-zise.
În primul rând, cel mai important pas în orice proiect de amenajare a băii, fie ca este vorba de renovare sau de construcție, este stabilirea unui buget cât mai clar. Este important să știi de la bun început cât ești dispus să aloci pentru amenajarea băii de apartament sau de casă, întrucât suma finală te va ghida în tot procesul și te va ajuta să iei cele mai potrivite decizii pentru tine și pentru familia ta, de la alegerea materialelor, până la selectarea finisajelor sau obiectelor sanitare pentru care optezi. Este important ca bugetul să fie unul realist, astfel încât să nu te trezești în situația în care nu ai suficiente resurse pentru a termina proiectul de amenajare a băii.
Mai mult, înainte de a începe orice modificare, este esențial să te gândești la ce anume ai nevoie în acest spațiu și cum ți-ai dori ca el să arate. Astfel, trebuie să cauți cele mai bune idei de băi, să vezi exact ce îți place și ce nu, să-ți proiectezi în cap o imagine clară a acestui spațiu și să-ți dai seama de ce ai nevoie. Dacă încăperea este însă ceva mai mică, trebuie să iei în calcul mai întâi prioritățile, iar abia mai apoi lucrurile considerate poate a fi un „moft.”
Odată ce ai stabilit bugetul și nevoile, următorul pas este planificarea atentă și clară a spațiului. Trebuie să măsori încăperea, astfel încât să te ghidezi în cumpărarea obiectelor după acest criteriu. Tot acum este și momentul în care ar trebui să vizualizezi unde va fi amplasat fiecare element, însă nu uita că între acestea trebuie să mai rămână și puțin spațiu liber, astfel încât să te poți mișca eficient.
Când vine vorba de băile amenajate, este important ca design-ul ales de tine să se potrivească cu restul casei, dar și să-ți reflecte în totalitate gusturile. Poate fi vorba, astfel, despre un stil modern, minimalist sau rustic, lucru pe care îl poți reflecta prin finisaje, culori și obiectele sanitare alese. În final, nu uita să-ți pui și amprenta personală, prin diferite obiecte decorative, plante, care pot îmbunătăți vizual încăperea.
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Nu în ultimul rând, nu uita să apelezi la profesioniști, pentru a te ajuta să-ți duci la bun final proiectul și pentru a obține cele mai bune rezultate. Asigură-te, de asemenea, că ai toate materialele și accesoriile necesare, înainte de a începe renovarea, pentru a nu întrerupe lucrările pe parcurs.
2. Idei pentru amenajarea băii - elementele care nu trebuie să-ți lipsească din baie
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fie că ești în căutarea de idei de băi moderne, ori mai minimaliste, trebuie să ai în vedere mai multe elemente de bază, care-ți vor face spațiul unul funcțional și pe care trebuie să le pui pe lista de cumpărături încă de la început. Nu uita că trebuie să faci aceste alegeri în funcție de mărimea încăperii, dar și de propriile necesități, întrucât opțiunile sunt variante, perfecte pentru toată lumea.
În primul rând, în mod evident, vasele de wc ergonomice și eficiente sunt esențiale pentru orice modele de amenajare a băii. Există extrem de multe variante din care poți alege, prin care poți economisi chiar și spațiu, cum ar fi cele suspendate, care pot fi amplasate cu succes în orice colț rămas liber. De asemenea, dacă locul îți permite, dar și pentru un plus de funcționalitate, poți opta pentru seturile de vase de wc și bideu ceva mai complexe, disponibile la noi pe site.
De asemenea, când ești în căutarea celor mai bune idei de amenajare a băii, nu trebuie să-ți scape din vedere nici alegerea chiuvetei potrivite, care poate fi de mai multe feluri și care depinde de spațiul și stilul dorit. Spre exemplu, poți opta fie pentru chiuvetele de baie pentru blat, care sunt extrem de elegante și oferă un aspect modern, fie pentru chiuvetele de baie încastrate care pot fi ceva mai practice și pot economisi puțin mai mult spațiu. Tot aici trebuie să ai în vedere și bateriile de chiuvete și lavoarele de baie, care te pot ajuta să obții stilul și designul mult dorit și care îți pot oferi confortul de care ai nevoie.
Continuăm lista elementelor esențiale pentru orice băi amenajate modern sau în alt stil cu cabinele de duș, care sunt ideale în cazul în care spațiul este mai restrâns în încăpere. Ele îți vor oferi însă toată funcționalitatea de care ai nevoie, întrucât varietatea îți vor permite să optezi pentru mărimea și modelul care corespunde cel mai mult nevoilor tale. De asemenea, nu uita să arunci o privire și asupra bateriilor de duș, care sunt și ele concepute în diferite stiluri, ușor de utilizat și cu diverse setări.
Fotografie de pe Decobrill.ro
Fotografie de pe Decobrill.ro
Fotografie de pe Decobrill.ro
În schimb, dacă spațiul din încăpere îți permite, atunci trebuie să iei neapărat în calcul căzile de colț, care economisesc spațiu și sunt ideale pentru băile mai mici, în timp ce căzile freestanding adaugă un strop de rafinament și eleganță în orice baie, fiind ideale în amenajările mai moderne. Și acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și stiluri, dar, indiferent de modelul pentru care optezi, produsele de pe site-ul nostru îți vor asigura calitatea și eficiența, pe termen lung.
Fotografie de pe Decobrill.ro
În cazul în care alegi ultima variantă, adică amenajarea băii cu cadă, atunci trebuie să mai iei în calcul și paravanele de cadă, care te vor ajuta să nu dai apă pe jos, dar care sunt concepute tot în cele mai noi tendințe, astfel încât să te bucuri de un aspect modern și actual.
Fotografie de pe Decobrill.ro
În final, nu trebuie să uiți nici de oglinzile de baie, esențiale, indiferent de mărimea lor, de bateriile de cadă, pentru a alege opțiunea care se încadrează cel mai bine cu stilul întregii încăperi și, bineînțeles, nici de spațiile de depozitare cât mai multe, care nu au cum să-ți lipsească, dacă vrei să te bucuri constant de curățenie și de un aer cât mai aerisit. Nu în ultimul rând, sursele de iluminat eficiente îți pot transforma complet baia și îi pot oferi aspectul relaxant de care ai nevoie, în anumite seri.
Fotografie de pe Decobrill.ro
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
3. Design pentru baie - tipuri de designuri și modele pentru băi
După cum spuneam și mai sus, există extrem de multe idei de amenajare a băii de care poți ține cont și după care te poți ghida, pentru a obține cel mai bun rezultat final și pentru a te bucura de un spațiu exact așa cum ai visat.
În primul rând, stilul minimalist este la o mare căutare, fiind destul de asemănător cu cel modern, ambele aducându-ți în locuință un rafinament și o eleganță în fața cărora nu ai cum să reziști. Caracterizate prin linii curate și un aspect destul de simplu, aceste modele de amenajare a băii pun accent pe mult spațiu și lumină. Astfel, ele utilizează culori neutre, cum ar fi alb, gri sau negru, dar și finisaje lucioase. Mobilierul este și el simplu, pentru a menține, astfel, un aspect cât mai aerisit și deschis. Partea cea mai bună este că găsești extrem de multe variante care să se integreze perfect în acest decor, iar opțiunile pe care ți le-am oferit mai sus sunt perfecte pentru ele, după cum ai văzut și în fotografiile atașate.
Un alt model de amenajare a băii mai este și cel industrial, în care se combină elemente brute, cum ar fi metalul și betonul cu accente mai calde, precum elementele din lemn. Țevile așezate la vedere, lavoarele pe suport metalic și oglinzile cu rame metalice sunt caracteristice pentru acest stil, iar iluminatul este adesea realizat cu lămpi în stil vintage sau industrial, care să creeze un aer mai difuz și o intimitate aparte.
Tot când vine vorba de ideile pentru băi mai poți lua în calcul și stilul rustic, care se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul și piatra. Mobilierul este adesea realizat din lemn masiv, iar decorațiunile trebuie și ele să includă elemente naturale, dar și confortabile. Trebuie însă să știi că acesta nu este în topul preferințelor oamenilor, fiind ideal doar pentru locuințele care sunt deja decorate astfel. În schimb, stilul minimalist și modern se integrează ușor și în alte decoruri, întrucât aerul contemporan și simplitatea lor oferă o versatilitate aparte.
Fotografie de Engin_Akyurt pe Pixabay.com
Fotografie de Quang Nguyen Vinh pe Pexels.com
Fotografie de Quang Nguyen Vinh pe Pexels.com
Tot în amenajarea băii mai poți lua în considerare și designul scandinav, care este cunoscut pentru simplitatea, funcționalitatea și lumina pe care o oferă. Și aici predomină culorile deschise, în special albul, care sunt completate perfect de elemente și de piese moderne. Accesoriile sunt minimale, ca și în primul caz, iar iluminatul natural joacă un rol important.
În final, un alt stil pentru care poți opta mai este și cel contemporan, de lux, care se concentrează pe materiale de înaltă calitate și finisaje ceva mai soficticate. Robinetele elegante, așa cum găsești și la noi pe site, și iluminatul perfect contribuie extrem de mult la aspectul final. Și aici se folosesc frecvent culori neutre, cu accente ușoare de nuanțe care să arate luxul, cum ar fi argintiul.
Așadar, acestea sunt principalele stiluri și design-uri pe care le poți alege, pentru a-ți decora și tu propria baie. Indiferent de varianta finală, nu uita să optezi pentru piese actuale, de înaltă calitate, care să nu-ți garanteze doar un aspect frumos de moment, ci și o durată lungă de viață.
În final, un alt stil pentru care poți opta mai este și cel contemporan, de lux, care se concentrează pe materiale de înaltă calitate și finisaje ceva mai soficticate. Robinetele elegante, așa cum găsești și la noi pe site, și iluminatul perfect contribuie extrem de mult la aspectul final. Și aici se folosesc frecvent culori neutre, cu accente ușoare de nuanțe care să arate luxul, cum ar fi argintiul.
Așadar, acestea sunt principalele stiluri și design-uri pe care le poți alege, pentru a-ți decora și tu propria baie. Indiferent de varianta finală, nu uita să optezi pentru piese actuale, de înaltă calitate, care să nu-ți garanteze doar un aspect frumos de moment, ci și o durată lungă de viață.
4. Amenajarea băii cu duș și cadă - pentru ce variantă trebuie să optezi
Fotografie de Rene Asmussen pe Pexels.com
De multe ori, în căutarea celor mai bune idei pentru amenajarea băii, multe persoane nu se pot decide între a pune în acest spațiu cadă sau duș. Dacă și tu te afli în această categorie, trebuie să știi că acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi spațiul disponibil, nevoile și preferințele personale, dar și de stilul de viață. Mai jos, vom analiza însă aceste aspecte mai în detaliu și te vom ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine și pentru cei dragi.
În primul rând, când vine vorba de dimensiunea încăperii, trebuie să știi că, într-o baie mică, dușul este ideal întrucât poate fi încorporat în colțurile rămase libere sau chiar în locuri înguste, maximizând utilizarea spațiului. Cu toate acestea, după cum vorbeam și mai sus, o cadă mai mică sau una de colț poate fi, de asemenea, o opțiune bună de luat în calcul, dar aceasta va ocupa mai mult spațiu decât un duș.
Când vine vorba de băile de dimensiuni mai mari, cada este, fără doar și poate, cea mai bună variantă. Dacă spațiul îți permite și dacă nu te poți decide între cele două, poți opta chiar pentru ambele variante.
Un alt criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere, când faci această alegere, sunt și nevoile și preferințele personale. Spre exemplu, cada este ideală pentru persoanele care preferă să facă adesea băi lungi și relaxante. Aceasta este bună și pentru familiile care au copii mici. În schimb, cea de-a doua variantă, dușul, este o soluție excelentă pentru oamenii care preferă băile rapide și eficiente. Totodată, el poate fi ideal și pentru cei care au un stil de viață activ și aglomerat.
Nu în ultimul rând, trebuie să iei în calcul și consumul de apă care se poate înregistra în urma utilizării celor două variante. De obicei, dușurile utilizează mai puțină apă decât băile complete, făcându-le, astfel, să fie o opțiune mai economică pentru persoanele care își doresc să bifeze și acest aspect.
Fotografie de Christa Grover pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Vecislavas Popa pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Max Rahubovskiy pe Pexels.com
Fotografie de Vecislavas Popa pe Pexels.com
În final, nu uita că în acest proces nu există reguli pentru amenajarea băii și că totul depinde de propriile preferințe și de aspectul și funcționalitatea pe care ți-o dorești de la această încăpere. Cel mai important este ca obiectele alese să fie de calitate, astfel încât să nu trebuiască să le schimbi de la un an la altul, lucruri care ți-ar putea afecta destul de mult bugetul, în mod firesc.
În concluzie, sperăm că aceste sfaturi de amenajare a băii ți-au fost de ajutor și că vei reuși să iei cea mai bună decizie. Pe site-ul nostru vei avea mereu la dispoziție cele mai calitative și moderne produse, astfel încât să te bucuri de un rezultat final cu totul captivant. Care e modul tău preferat de design?