Baie cu duș walk-in - soluția ideală pentru locuințele moderne și elegante

<h1>Baie cu duș walk-in - soluția ideală pentru locuințele moderne și elegante</h1>

Există extrem de multe stiluri și oportunități de amenajare când vine vorba de decorarea unei băi, motiv pentru care trebuie să alegi opțiunea care corespunde cel mai mult cu necesitățile tale, dar și cu spațiul pe care îl ai la dispoziție, întrucât și acest criteriu poate influența destul de mult decizia finală. Astfel, dacă încă nu știi ce decizie să iei, îți vom veni în ajutor cu o idee extrem de modernă și de funcțională: baia cu duș walk-in.

Aceasta este ideală pentru persoanele care au atât o încăpere mai mică, cât și una de dimensiuni mai generoase și este perfectă pentru a oferi locuinței mult stil și eleganță. Mai mult, opțiunile sunt și ele destul de diverse, întrucât acest duș poate fi regăsit în dimensiuni mai reduse sau mai mari, fiind perfect pentru a-ți oferi toate facilitățile de care ai nevoie.

În continuare, în acest articol, vom discuta pe larg despre amenajarea băii cu duș walk-in, cum se poate realiza mai exact acesta, dar și despre modul de întreținere. 

Cuprins:

1. Baie cu duș walk-in - ce înseamnă duș walk-in și cum se întreține acesta?
2. Amenajarea unei băi mici cu duș walk-in - avantaje și dezavantaje
3. Amenajarea baii cu duș walk-in - pași pentru crearea unui design modern
4. Modele de băi cu duș walk-in - idei de amenajare

 




 

1. Baie cu duș walk-in - ce înseamnă duș walk-in și cum se întreține acesta


Amenajarea băii cu duș walk-in a devenit o opțiune extrem de populară și de adoptată în designurile moderne și nu numai, întrucât oferă extrem de multe beneficii, dar este și foarte practică și plăcută vizual. 

Dușul walk-in este amenajat direct pe pardoseala băii, fără să mai fie nevoie de o cabină de duș și fără a mai „îngreuna” din acest punct de vedere aspectul general al încăperii. De asemenea, spațiul este delimitat, de regulă, de restul lucrurilor printr-un panou de sticlă care poate fi pe toată lungimea dușului sau doar pe jumătate. Modelele de băi cu duș walk-in sunt destul de diverse, însă acesta este principiul lor de funcționare, motiv pentru care pot fi amplasate cu ușurință în diferite colțuri ale încăperii.

Baie cu duș walk-in - ce înseamnă duș walk-in și cum se întreține acesta- amenajare baie moderna cu dus wak in-min
Sursa foto: decobrill.ro
 
Când vine vorba de întreținerea acestui obiect sanitar, nu trebuie să-ți faci griji, întrucât lucrurile sunt relativ simple. Există însă niște sfaturi pe care trebuie să le știi, astfel încât să te asiguri că acesta este constant impecabil.

Astfel, pentru a preveni acumularea de murdărie și de tot felul de impurități, este recomandat să cureți dușul walk-in în mod regulat, de preferat cel puțin o dată pe săptămână. În timp ce pardoseala nu va ieși prea mult în evidență, sticla se poate murdări mai ușor, astfel încât necesită un plus de atenție și folosirea unor detergenți special concepuți pentru acest tip de material. Utile pot fi și produsele speciale care previn acumularea de depuneri de calcar pe sticlă. Pentru a te asigura că totul se va îndepărta perfect, poți lăsa soluția să acționeze timp de câteva minute, după care să freci cu o cârpă moale sau o perie specială și să clătești cu apă. 

Tot când vorbim de întreținere, trebuie să te asiguri că verifici periodic și sistemul de scurgere, întrucât se pot acumula tot felul de reziduuri care vor împiedica apa să se elimine corespunzător. Chiar dacă acest lucru este esențial pentru orice duș, cadă sau chiuvetă, la cel de tip walk-in este cu atât mai important, deoarece, neexistând o cabină de duș, apa care nu este scursă poate ajunge în baie, lucru care îți va da  multe bătăi de cap. Mai mult, pe lângă curățarea lor, asigură-te că optezi pentru cele mai calitative rigole de scurgere, care să fie, în aceeași măsură, elegante și discrete.

Baie cu duș wal- in - ce înseamnă duș walk-in și cum se întreține acesta- rigola scurgere dus-min     Baie cu duș walk-in - ce înseamnă duș walk-in și cum se întreține acesta- rigola baie neagra-min
Sursa foto: decobrill.ro

Așadar, dușul walk-in este o variantă extrem de actuală și de modernă pe care o poți folosi și tu în amenajarea unei băi, iar cu puțină grijă și atenție îl poți menține impecabil în fiecare zi. 




 

2. Amenajarea unei băi mici cu duș walk-in - avantaje și dezavantaje


Amenajarea unei băi mici cu duș walk-in poate fi o soluție excelentă pentru optimizarea spațiului și pentru crearea unei atmosfere moderne într-un loc limitat. Așadar, fie că dispui de o încăpere redusă sau de una mare, trebuie să citești în continuare, pentru a afla beneficiile, dar și dezavantajele ce vin la pachet cu acest tip de obiect sanitar.

Amenajarea băii mici cu duș walk-in- dus walk in-min
Sursa foto: decobrill.ro

Amenajarea băii mici cu duș walk-in - care sunt avantajele sale? 

Un prim beneficiu este acela că o baie walk-in oferă senzația de spațiu deschis și liber, fără a fi nevoie de clasicile uși care nu fac decât să încarce vizual. Astfel, acest lucru face ca încăperea să pară mai mare și mai aerisită, un lucru primordial pentru băile de dimensiuni reduse.

De asemenea, dușul walk-in este caracterizat de un design simplu și elegant, care se potrivește perfect în orice baie modernă. Poți opta pentru diverse finisaje și accesorii, pentru a-ți personaliza dușul în funcție de preferințele și stilul tău, cum ar fi suporți de duș în diferite nuanțe sau pentru baterii de duș în ton cu designul băii tale. Alege un cap de dus care se poate monta pe perete sau direct pe tavan, în funcție de preferințele tale. 

Amenajarea băii mici cu duș walk-in - care sunt avantajele și beneficiile sale-cap dus negru-min     Amenajarea băii mici cu duș walk-in - care sunt avantajele și beneficiile sale- cap dus argintiu-min
Sursa foto: decobrill.ro

Un alt avantaj este acela că dușurile walk-in pot fi amplasate în aproape orice parte a băii, întrucât, neavând acel prag sau cabină ca în cazul modelelor clasice, sunt mult mai flexibile și ușor de integrat în orice colțișor, un criteriu esențial, mai ales dacă baia este una mică. Partea cea mai bună dintre toate este că dimensiunile dușului walk-in sunt destul de diverse, pentru a găsi, astfel, un model adaptat necesităților tale și dimensiunilor încăperii de care dispui.

În plus, după cum ai putut vedea deja de mai sus, acestea nu sunt greu de întreținut și în doar câteva minute le poți curăța perfect, fără prea multe bătăi de cap. Așadar, există suficiente avantaje importante pentru care merită să-l iei în considerare pentru baia ta. 

Amenajarea băii mici cu duș walk-in - dezavantaje

Când vorbim de dezavantaje, trebuie să știi că acest tip de duș, neavând un prag specific, poate duce uneori la diferite scurgeri de apă în baie și la umezeală neplăcută, mai ales dacă nu este instalat corespunzător și dacă pereții nu sunt unii cât se poate de calitativi. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că alegi cele mai bune modele de sticlă, așa cum vei regăsi și la noi pe site, pentru a păstra apa în interiorul dușului. 

De asemenea, din cauza lipsei de uși, un duș walk-in permite pătrunderea aerului ceva mai rece în timpul îmbăierii, ceea ce îți poate crea destul de mult disconfort, mai ales dacă în încăpere nu este cald. Tocmai din cauza acestui lucru, trebuie să te asiguri mereu că baia ta este bine încălzită. 

Mai mult, acest model, fiind unul deschis, îți poate oferi mai puțină intimitate decât ar face-o unul clasic, care conține uși sau perdea. Dacă, însă, vrei să optezi pentru această variantă, dar simți că ai nevoie în aceeași măsură și de ceva intimitate în plus, poți lua în calcul pereții de duș walk-in degrade, așa cum vei găsi la noi pe site, care nu permit o expunere la fel de mare cum o fac cei din sticlă transparentă. 

Amenajarea băii mici cu duș walk-in - dezavantaje- dus walk in cu geam fumuriu-min

Amenajarea băii mici cu duș walk-in - dezavantaje- perete sticl adus walk in fumuriu-min
Sursa foto: decobrill.ro

Așadar, acestea sunt principalele beneficii, dar și câteva mici dezavantaje pe care trebuie să le știi înainte de a lua în calcul acest model pentru amenajarea băii tale.
 




 

3. Amenajarea baii cu duș walk-in - pași pentru crearea unui design modern


Acest tip de duș este ideal în cazul în care vrei un design unic, modern și extrem de elegant. Totuși, până la amenajarea propriu-zisă, există câțiva pași de care trebuie să ții cont și care te vor conduce către cele mai satisfăcătoare rezultate.

Primul pas este, așadar, o planificare detaliată a spațiului băii tale, astfel încât să-ți dai seama exact unde urmează să integrezi acest obiect sanitar, care poate fi adaptat destul de ușor la aproape orice fel de dimensiune.

Apoi, trebuie să alegi materialele și finisajele potrivite pentru dușul walk-in. Trebuie să te axezi pe unele durabile și impermeabile, cum ar fi gresia sau ceramica pentru pardoseală și pereți, și sticlă pentru încadrarea dușului. 

Amenajare baie cu duș walk-in - pașii pentru amenajarea unei băi cu duș walk-in- amenajare cu dus walk in, oglinda, chiuveta-min     Amenajare baie cu duș walk-in - pașii pentru amenajarea unei băi cu duș walk-in- dus walk in, chiuveta-min
Sursa foto: decobrill.ro
 
Un alt aspect crucial este și instalarea corectă a sistemului de drenaj. În cazul dușurilor walk-in este imperativ să se construiască o pantă, creând o ușoară diferență de nivel între acesta și restul băii. Această particularitate este crucială pentru a asigura o drenare eficientă a apei, prevenind astfel acumularea de umezeală în încăpere.

După ce te-ai hotărât asupra podelei pentru dușul walk-in, următorul pas este selectarea panoului de sticlă mult visat. Trebuie să te asiguri că acesta este montat în mod sigur și că este etanșat corespunzător, pentru a preveni scurgerile de apă. Pe site-ul nostru găsești extrem de multe de modele, de dimensiuni și culori diverse, pentru a cumpăra, astfel, varianta care corespunde cel mai mult stilului tău de amenajare. 

Amenajare baie cu duș walk-in - pașii pentru amenajarea unei băi cu duș walk-in- baie alba, dus walk in, oglinda-min     Amenajare baie cu duș walk-in - pașii pentru amenajarea unei băi cu duș walk-in- mobilier de lemn, dus walk in-min
Sursa foto: decobrill.ro

În final, după ce ai pus la punct toate acestei detalii, este momentul construcției propriu-zise a dușului walk-in. Pentru ca acest pas să fie realizat cât mai bine posibil, trebuie să apelezi la niște profesioniști în domeniu, care vor ști să monteze toate piesele cât mai atent. De asemenea, pentru un plus de funcționalitate, pe unul dintre pereții din interiorul acestuia alege să creezi și câteva rafturi, pentru a depozita șamponul, gelul de duș și alte loțiuni și pentru a te bucura, în acest fel, de tot confortul posibil.




 

4. Modele de băi cu duș walk-in - idei de amenajare


În acest capitol o să-ți oferim și câteva idei practice de amenajare cu duș walk-in, astfel încât să te inspirăm cât mai mult și să te ajutăm să iei cea mai bună decizie finală.

În primul rând, nu uita că în orice baie spațiul de depozitare este esențial. Optează pentru cele mai inteligente soluții, cum ar fi rafturile deschise, și pentru dulapurile suspendate cu mai multe sertare. Optimizează cât mai bine fiecare centimetru de spațiu disponibil, fie că vorbim de o baie mică sau de una mare.

Alege apoi sursele de iluminare perfecte, care să fie în ton cu acest aer modern pe care îl oferă dușurile walk-in. Nu uita nici de iluminatul ambiental, dar nici de cel direcțional în zona dușului, care se poate obține cu ajutorul spoturilor. De asemenea, vei avea nevoie neapărat și de oglinzi de baie, care, cel mai bine, pot fi poziționate deasupra chiuvetei.

Modele de băi cu duș walk-in - idei de amenajare- oglinda baie cu leduri-min
Sursa foto: decobrill.ro

Optează pentru obiecte sanitare care să se potrivească dimensiunilor și stilului băii tale. Spre exemplu, ideale ar fi vasele de wc și bideurile suspendate, dar și chiuvetele și lavoarele realizate din materiale de înaltă calitate, ovale sau dreptunghiulare, ideale pentru un aspect modern și elegant. Pe site-ul nostru găsești o gamă variată de astfel de produse, care vor aduce un plus de farmec în baia ta și care se vor menține impecabile, odată cu trecerea timpului. De asemenea, este recomandat să iei în calcul culorile deschise pentru aceste obiecte sanitare, mai ales dacă baia ta este mică, întrucât ele pot oferi senzația de spațiu mai mare. 

Modele de băi cu duș walk-in - idei de amenajare- chiuveta alba, oglinda-min     Modele de băi cu duș walk-in - idei de amenajare- chiuveta model de piatra-min
Sursa foto: decobrill.ro

De asemenea, așa cum am menționat anterior, acest tip de duș se poate instala în orice colț disponibil al băii, dar ideal ar fi să fie plasat în partea din spate, fie la dreapta, fie la stânga încăperii. În cazul unei băi mai restrânse, este recomandat să poziționezi dușul pe peretele opus ușii de intrare, ocupând întreaga lățime a spațiului.


În final, nu uita să adaugi și diferite elemente decorative, care să aducă un plus de personalitate și stil în baie, dar care să nu aglomereze însă acest spațiu. Spre exemplu, adaugă pe rafturi diferite plante decorative, scruburi de corp colorate, lumânări parfumate, ideale pentru serile în care ai nevoie de relaxare. 

În concluzie, baia walk-in este o idee excelentă pentru toate persoanele care-și doresc o amenajare cât mai modernă și actuală, dar și rafinată și elegantă, aducând un plus vizibil în orice locuință. Tu ce părere ai despre acest tip de duș?

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0772 160 694 contact@decobrill.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!